CPR-nummer

Als inwoner van de EU mag je 3 maanden in Denemarken blijven zonder verblijfsregistratie (opholdsregistrering). Ben je op zoek naar werk mag je 6 maanden in Denemarken blijven zonder verblijfsregistratie. De 3 en 6 maanden gelden vanaf het moment dat je Denemarken binnenkomt.

Als je verwacht dat je langer dan drie maanden in Denemarken blijft, moet je binnen die drie maanden een verblijfsregistratie aanvragen.

De verblijfsregistratie is een bewijs dat je als inwoner van de EU het recht hebt om in Denemarken te verblijven.

De verblijfsrgistratie is in eerste instantie vijf jaar geldig, zolang er blijvend aan de volwaarden voldaan wordt. Na vijf jaar onafgebroken verblijf in Denemarken kun je een permanente verblijfsregistratie aanvragen.

Lees hier hoe je een verblijfsregistratie kunt aanvragen: http://www.statsforvaltningen.dk
 

Nadat je een verblijfsregistratie hebt gekregen, ga je naar de Borgerservice van de gemeente waar je woont om een CPR-nummer aan te vragen en een ziekteverzekeringsbewijs. Je kunt geen CPR-nummer krijgen zonder verblijfsregistratie.