Huisdieren

De invoerregels die hier besproken worden gelden alleen voor huisdieren die niet voor de verkoop bedoelt zijn maar als eigen huisdier meegenomen worden.

De kleine huisdieren worden verdeeld in twee groepen:

-Honden, katten en fretten
-konijnen, knaagdieren, vogels (behalve pluimvee), siervissen, ongewervelde dieren (behalve bijen en schaaldieren), amfibieën en reptielen.

Honden, katten en fretten
Deze moet voorzien zijn van een chip en een EU-paspoort hebben. De rabiës inenting moet minstens 21 dagen oud zijn. Dieren jonger dan 3 maanden hoeven niet tegen rabiës gevaccineerd te zijn.

Denemarken heeft een lijst met verboden hondenrassen. Deze rassen (en kruisingen met deze rassen) zijn verboden: Pitbull terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak.
Heb je een hond die op deze lijst staat, en je hebt de hond aangeschaft vóór 17 maart 2010 (en je kunt dit bewijzen) mag deze wel Denemarken in, op voorwaarde dat de hond is aangelijnd aan een riem van maximaal 2m lengte en een goed bevestigde muilkorf aan heeft. De hond mag in Denemarken niet van eigenaar verwisselen. 

Konijnen, knaagdieren.... en reptielen
Voor deze dieren gelden geen algemeen geldende EU-eisen. In veel gevallen is een door de dierenarts afgegeven gezondheidsverklaring voldoende. Soms moet je rekening houden met specifiek eisen per diersoort. Neem contact op met de ambassade je twijfelt.

Paarden, koeien, geiten, schapen etc.
Deze dieren hebben naast een EU-pas ook een gezondheidsverklaring nodig van het VWA. Deze verklaring is maar een beperkt aantal dagen geldig. Neem contact op met het VWA www.vwa.nl als je van plan bent je paard, koe, geit, schaap mee te nemen naar Denemarken.