Ondernemen

Misschien loop je altijd een tijdje met de gedachte om voor jezelf te beginnen. Of misschien heb je een bedrijf in Nederland en vraag je je af of het misschien beter is naar het buitenland te verhuizen. Denemarken zou een goede keuze kunnen zijn. In 2010 wees een Amerikaans onderzoek uit dat Denemarken het beste land in de wereld is om een bedrijf te starten. Eén van de reden is dat het eenvoudig is om in contact te komen met de juiste instanties, weinig papierwerk waardoor men in een relatief korte tijd kan starten. Hetzelfde onderzoek wijst uit dat Nederland het duurste land is om een eigen bedrijf te starten. Hier http://online.wsj.com kun je meer lezen over het onderzoek.

Hoe te beginnen?
Als je een plan hebt voor een eigen onderneming kun je contact opnemen met het ervhverscentrum (te vergelijken met de Kamer van Koophandel) in de woonplaats van je keuze. Daar kunnen ze je op weg helpen met begeleiding, het vinden van een advocaat, accoutant, cvr-nummer (KvK-nummer) etc. Hoe beter je plan uitgewerkt is, hoe praktischer het ervhverscentrum je kan helpen.

Denemarken is echt een land waar je voor van alles subsidies kunt krijgen. Het ervhverscenter weet te vertellen waar je subsidies kunt vinden voor precies jouw situatie/ onderneming.